Na Sveučilištu Sjever održano stručno usavršavanje za zaposlenike partnerskih visokoobrazovnih institucija

Stručno usavršavanje zaposlenika partnerskih visokoobrazovnih institucija za primjenu HKO-a održano je u srijedu, 10. veljače 2016. u dvorani 103 na Sveučilištu Sjever.

Na radionici je bilo prisutno tridesetak nastavnika i suradnika Sveučilišta Sjever koji će raditi na izradi studijskih programa unutar projekta: Provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije. Cilj usavršavanja bio je ujednačeno razumijevanje potrebe i metodologije izrade studijskih programa u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom među nastavnicima nejednake početne razine poznavanja ovog područja.

Poseban naglasak na radionici stavljen je na pripremu ispitnih sadržaja u skladu sa skupovima ishoda učenja i primjerima ispitnih pitanja te metodama transparentne provedbe ispitivanja znanja imajući u vidu deskriptore razine i sadržaj ishoda učenja u standardu kvalifikacija odnosno u skupu ishoda učenja.

Radionica je bila podijeljena da dva dijela: u prvom dijelu sudionici su upoznati sa novim smjernicama razvoja u visokom obrazovanju vezanim uz Hrvatski kvalifikacijski okvir te sa metodologijom izrade standarda zanimanja i standarda kvalifikacija kako bi se dao kvalitetan kontekst cijeloj radionici.

Drugi dio radionice bio je posvećen pisanju skupova ishoda učenja određene razine te usklađivanju ispitnih sadržaja sa definiranim skupovima ishoda učenja nakon čega je uslijedio praktični dio radionice u kojem su se analizirali ishodi učenja postojećih kolegija studijskog programa te je provedena vježba pisanja skupova ishoda učenja i adekvatnih ispitnih pitanja.

Više fotografija s ovog događanja možete vidjeti u galeriji.

 

Preuzimanje prezentacije (PDF, 2 MB)

 

Preuzimanje prezentacije (PDF, 900 KB)